___________________________________________________
Omgeving

Wie sjoen os Limburg is ……
Gasten brengen verslag uit van enkele mogelijkheden om je vakantie in Zuid-Limburg in te vullen.

Vandaag zijn we aangekomen in Mechelen, ons stekje waar we al jaren terug komen, hebben we weer opgezocht. We hebben vier dagen geboekt, maar weten nu al dat we weer tijd te kort gaan komen. Er is zoveel om van te genieten, talloze dingen om te doen. We willen u graag onze ervaringen en ontdekkingen vertellen zodat u ook een keer komt genieten en onthaasten in Mechelen.


Omgeving Mechelen

Wij komen altijd zo vroeg mogelijk naar het Zuiden, zodat we ook de eerste dag nog van alles kunnen ondernemen. Als we de familie, waar we weer te gast zijn, hebben begroet en de koffers hebben uitgepakt dan trekken we onze wandelschoenen aan en gaan er al een heerlijke dag van maken. De deur uit en we zitten al in een 5-sterrenlandschap met mooie vergezichten en prachtige natuur om ons heen. We lopen door holle wegen, over bruggen en langs de geul het bos in en strijken af en toe neer op een bankje met een mooi uitzicht over ons Mechelen en omgeving.
Er zijn talloze wandelingen, je kunt dagen wandelen en ziet niet een keer hetzelfde. Ieder seizoen, iedere vakantie zien we nieuwe dingen om ons heen. Leuk om u even te vertellen, hier kun je door weilanden heen lopen, tussen de koeien door. De wandelroutes gaan door bossen en weilanden. En het leukste zijn de zogenaamde “sjtegelkes”, kom zelf maar onderzoeken wat dit voor een dingen zijn.

Als we terugkomen van de wandeling, pakken we een heerlijk glas Limburgse wijn of een lekker pilsje en bedenken ons of we in ons hotel gaan eten of even door Mechelen gaan flaneren, om te kijken waar we deze keer een hapje gaan eten.

De volgende dag zijn we al weer vroeg uit de veren. Na een stevig ontbijt trekken we er weer op uit. We hebben fietsen gehuurd en gaan het knooppuntenroutenetwerk volgen. We weten nog niet precies hoe we gaan fietsen maar dat zien we gedurende de dag wel. Dat is het mooie van de knooppunten. We kunnen zo rond fietsen hier in het heuvelland en in een wip kun je ook de grens over.

mechelen

Het is namelijk grensoverschrijdend met België. We fietsen op zo’n dag door rustieke dorpjes, langs mooie vakwerkboerderijen, midden in een glooiend landschap. Er zijn mogelijkheden genoeg om onderweg een terrasje te pikken en een hapje te eten. Hier in het bourgondische zuiden houden ze van eten en drinken, dat kun je dus ook op vele plaatsen. Voor de echte sportieveling met een racefietsis er bij het VVV ook de route van de Amstel Goldrace beschikbaar, dit is op zomaar een dag leuk om te fietsen, lekker rustig sporten en van de omgeving genieten.

In het Heuvelland worden er talloze wandel- en fietsevenementen georganiseerd in de loop van het jaar. Vraag als u interesse heeft even bij u gastheer.

Moe en voldaan volbrengen we onze avond in ons “tweede thuis”. We smeden al onze plannen voor morgen.

Welke stad zullen we deze keer bezoeken…..
Maastricht, de mooiste stad van Nederland! Maastricht is zeker een stadswandeling waard. Je komt op bijzondere plekjes die je zelf niet gauw zult vinden. ’t Jekerkwartier mag u zeker niet missen. Na zo’n wandeling lekker even bijkomen op een van de vele terrasjes. Om vervolgens nog even door de nieuwe winkelcentrums te lopen. Mosae Forum mag u niet missen, met de versmarkt en de talloze winkels. En ook het vernieuwde Entre Deux complex

Luik, je waant je voor een dagje in Parijs. Luik is de meest noordelijke Franse stad, zo zegt de Luikenaar het zelf. Luik is makkelijk te bereiken met de auto, maar zeer zeker is het ook een boottochtje vanuit Maastricht waard. Een stadswandeling is altijd leuk om te doen en verder zijn er ook talloze leuke musea, een prachtige kathedraal en een mooi winkelgebied. Elke zondagochtend is er de Luikse Markt. Aken, de stad van Karel de Grote. Deze keizer kwam hier graag om te kuren. Dat kunt u nu nog in de Carolus Thermen, heerlijk een dagje ontspannen in het thermale badcomplex.

omgeving

De binnenstad is zeer afwisselend en compact, alles ligt dichtbij elkaar. Zeker moet u op de Markt een kopje koffie drinken met een Akener Print.

Hasselt, een gemoedelijke Vlaamse Stad. De stad van de mode! Hier zijn er vele mooie boetiekjes en ook leuk om te bezoeken is het Modemuseum. Als uw man u vergezelt bij het shoppen, zult u even met hem het Jenevermuseum moeten bezoeken. Mag hij een Hasseltse koffie bestellen!

U ziet, met een paar dagen Mechelen heb je nog tijd te kort. Er is zoveel te doen in deze regio. En we hebben u niet eens aanbevolen om lekker een dagje te onthaasten in de tuin van uw verblijf. Lekker met een boek en een hapje en een drankje heerlijk een dag niets doen!

Op de dag van uitchecken en afscheid nemen van de familie waar we weer te gast mochten zijn, blijven wij meestal nog even hangen…..lekker een paar uurtjes naar Parkstad., het Gaiapark of MondoVerde bezoeken. En Valkenburg is ook altijd een bezoekje waard.

Lente, zomer, herfst en winter, ieder seizoen heeft zijn eigen charmes.
Het heuvelland heeft met zijn omliggende regio voor ieder wat wils, en elke keer wat anders te doen. Wederom tijd te weinig in Mechelen. Dus zeker weer een keer terugkomen!